Tips voor de perfecte schoenen

2023-06-08
Ten Eekelder

Hoewel winters in Nederland niet altijd meer bestaan uit zware sneeuw en ijs, betekent dit niet dat je er het hele jaar door op slippers kunt lopen. Er zijn nog steeds dagen waarop het glad is door ijs, sneeuw en bevriezende regen. Daarom zijn goede winter schoenen van Pertini essentieel om je voeten droog en warm te houden en jezelf te beschermen tegen valpartijen. Laten we eens kijken naar de vijf beste tips voor het kiezen van de juiste winterschoenen. Lees verder!

Niet te strak

Zorg ervoor dat je schoenen niet te strak zitten, zodat je voeten kunnen ademen. Dit is belangrijk, ongeacht het seizoen, maar vooral in de winter. Als je schoenen te strak zijn, kan dit de bloedtoevoer naar je voeten belemmeren en ze veel kouder maken. Om je voeten warm te houden in de winter, kies schoenen die de bloedsomloop stimuleren. Laat een beetje ruimte over tussen het uiteinde van de schoen en je tenen.

Een goede grip

Het is belangrijk dat je schoenen goede grip hebben, vooral in de winter. Zelfs als je winterse schoenen aan alle eisen voldoen, zijn ze niet geschikt voor de winter als ze niet goed vasthouden op gladde ondergronden. Als je door de regen, sneeuw of ijzel loopt, kan goede grip je helpen om niet uit te glijden en ernstig letsel te voorkomen.

Houd je voeten droog

Daarnaast moeten winter schoenen ervoor zorgen dat je voeten droog blijven. Vooral tijdens de koude maanden is het vervelend als je voeten nat worden. Bij het kiezen van winter schoenen is het dus belangrijk dat ze goed waterdicht zijn. Het is namelijk geen fijn gevoel om met koude, natte voeten rond te lopen.

De juiste sokken

Denk aan je sokken. Als je winter schoenen gaat kopen terwijl het nog wat warmer weer is, draag je waarschijnlijk dunne sokken. Neem bij het winkelen een paar dikkere sokken mee, zodat je zeker weet dat je winterschoenen groot genoeg zijn. Als je online winkelt, kun je onderzoek doen of je beter een halve maat groter kunt bestellen. Vaak zijn er beoordelingen te vinden waarin dit soort vragen worden beantwoord.

Zwaarder is niet altijd beter

Zwaarder is niet altijd beter, dat geldt zowel voor je winterschoenen als je sokken. Er bestaan synthetische materialen die veel lichter zijn dan traditionele materialen, maar toch net zo lang meegaan. Niet alleen zijn deze materialen lichter, ze absorberen ook vocht, zodat je voeten niet te warm worden in je schoenen of laarzen. Met deze tips vind jij gegarandeerd de juiste schoenen voor de winter.