Wat te dragen tijdens een bruiloft

2023-08-01
To Be Dressed

Wat je draagt tijdens een bruiloft hangt meestal af van de dresscode die is aangegeven op de uitnodiging of de verwachte dresscode op basis van de locatie en het type bruiloft. Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor verschillende dresscodes:

  1. Black tie: Dit is een formele dresscode voor avondbruiloften. Heren kunnen een zwarte smoking dragen met een zwarte strik, een wit overhemd, zwarte lakschoenen en manchetknopen. Dames kunnen een lange avondjurk of een elegante cocktailjurk dragen.

  2. White tie: Dit is de meest formele dresscode. Heren dragen een zwarte jas met een wit overhemd, een witte vlinderdas, een zwarte broek met biesjes aan de zijkant, zwarte lakschoenen en een witte pochet. Dames dragen een lange avondjurk, vaak met een formele avondhandschoen.

  3. Cocktail: Dit is een semi-formele dresscode. Heren kunnen een donker pak met een stropdas dragen. Dames kunnen een elegante cocktailjurk dragen die meestal tot op of net boven de knie komt.

  4. Tenue de ville: Dit is een nette dresscode, vooral voor bruiloften in de stad. Heren kunnen een donker pak met een overhemd en een das dragen. Dames kunnen een chic jurkje dragen of een elegant broekpak.

  5. Casual of informeel: Voor een informele bruiloft kun je een nette broek met een overhemd of een nette jurk dragen. Vermijd te casual kleding, zoals spijkerbroeken of slippers.

  6. Beach chic: Als de bruiloft op het strand plaatsvindt, kun je kiezen voor lichte, ademende stoffen en zomerse kleuren. Heren kunnen een linnen pak dragen met een overhemd zonder stropdas. Dames kunnen een zomerse jurk of een luchtige maxi-jurk dragen.

Belangrijk: Het is altijd beter om iets te formeel gekleed te zijn dan te casual. Als je twijfelt, kun je de bruid of bruidegom vragen naar de verwachte dresscode voor de bruiloft.

Tot slot, onthoud dat je er op een bruiloft elegant en respectvol uit wilt zien. Kies kleding die bij je past en die comfortabel is om de hele dag in te dragen. Probeer ook niet te concurreren met de bruid of bruidegom, aangezien zij het middelpunt van de aandacht zullen zijn.

Chique jurk met hoge hakken?

Ja, een chique jurk van Tramontana of Fabienne Chapot met hoge hakken kan een uitstekende keuze zijn voor een bruiloft, vooral als de dresscode semi-formeel, cocktail of tenue de ville is. Een chique jurk geeft je een elegante uitstraling, terwijl hoge hakken je outfit een extra vleugje stijl en glamour geven.

Hier zijn enkele tips bij het kiezen van een chique jurk met hoge hakken voor een bruiloft:

  1. Jurk: Kies een jurk die past bij je lichaamsvorm en die comfortabel is om te dragen. Een cocktailjurk of een midi-jurk kan perfect zijn voor een semi-formele bruiloft, terwijl een lange avondjurk een goede keuze is voor een meer formele gelegenheid.

  2. Kleur: Kies een kleur die past bij het seizoen en de stijl van de bruiloft. Voor een zomerse bruiloft kunnen lichte en frisse kleuren zoals pastelkleuren ideaal zijn, terwijl donkerdere kleuren zoals bordeauxrood, marineblauw of zwart geschikt zijn voor een herfst- of winterbruiloft.

  3. Hoge hakken: Draag hoge hakken die je comfortabel kunt dragen gedurende de hele dag. Kies een hoogte die je gewend bent om in te lopen, zodat je geen last krijgt van pijnlijke voeten tijdens het feest.

  4. Accessoires: Maak je outfit compleet met bijpassende accessoires, zoals een clutch, sieraden en eventueel een haaraccessoire. Houd het elegant en niet te overdadig, zodat je de bruid niet overschaduwt.

  5. Pas op voor de locatie: Als de bruiloft plaatsvindt op een grasveld, strand of ongelijke ondergrond, houd dan rekening met het dragen van hakken. Overweeg eventueel om een paar dikkere hakken of elegante platte schoenen mee te nemen voor het geval dat je op een bepaald moment van schoeisel wilt wisselen.

Als je twijfelt, kun je altijd advies vragen aan vrienden of familie over je outfitkeuze. Onthoud dat het belangrijk is om je comfortabel en zelfverzekerd te voelen in wat je draagt, zodat je kunt genieten van de speciale dag van het bruidspaar.